Welkom in de wijk

Algemene informatie

Wijk De Akkers ligt aan de rand van Helmond in het stadsdeel Mierlo-Hout. Het plan ligt tussen de Kromme Haagdijk, de Houtsestraat, het Eindhovens kanaal en de wijk Barrier-Noord. De wijk is onder andere bekend om haar duurzaamheid, natuurlijke materialen en moderne architectuur.

De Akkers is een wijk van 340 duurzaam gebouwde woningen. Gelegen in het hart van Noord-Brabant, aan de rand van Helmond in het stadsdeel Mierlo-Hout. Bij de woningen is een groot aantal maatregelen toegepast op het gebied van energiebesparing en milieuvriendelijk materiaalgebruik. Zo zijn alle woningen voorzien van zonnecollectoren met boilers en zijn geavanceerde installaties toegepast met warmteterugwinning, warmtepompen en gasstopcontacten om het gebruik van alternatieve en primaire energiebronnen te bevorderen.

De wijk kent een uniek stedenbouwkundig plan, ontwikkeld op basis van de principes van de duurzame stedenbouw waarbij is voortgeborduurd op de situatie die we aantroffen. Zo zijn de verkavelingrichting van de landbouwakkers, de bestaande ontsluitingsweg, het afwateringspatroon en de noord en zuidelijk gelegen waterlopen belangrijke dragers van het plan.

Daarnaast is het traditionele wonen op “De Akkers” een belangrijke inspiratie bron geweest bij het ontwerpen. Zo kent de wijk een “Plaetse”, een driehoekig gebied beplant met bomen op een centrale plek in de wijk. De plaetse was in vroeger tijden het verzamelgebied voor vee van omwonende boeren.

Ook de groenaanplant is typisch Brabants. De Eldersche Loop, een meanderende beek die de wijk in het noorden op een natuurlijke wijze begrenst, werd beplant met elzen, wilgen en riet. Bijzonder herkenbaar zijn de eiken langs de woonstraten en op De Plaetse, de beukenhagen die ook als erfafscheiding werden toegepast, en de leilindes als een natuurlijke schaduwvoorziening.

Zowel de winkels van Mierlo-Hout centrum, als van winkelcentrum De Karper vindt u op fietsafstand.

Wil je een keertje kennis maken met de wijkvereniging of heb je vragen? Dan kun je ons bereiken via deakkers@outlook.com

Lid worden

De contributie van onze wijkvereniging is al jaren vastgesteld op 20 euro per gezin. Indien u nog geen lid bent, maar dit wel wilt worden, dan kunt u de contributie direct overmaken op bankrekeningnummer NL29RABO0121059219, waarmee u zich automatisch als lid aanmeldt. Vermeldt u in alle gevallen duidelijk de naam en adresgegevens in verband met onze ledenadministratie.

Zijn er het afgelopen jaar wijzigingen opgetreden, neem dan contact op via deakkers@outlook.com.

U kunt ook onderstaand formulier invullen om zich als lid aan te melden. Let op: u dient ook dan de contributie over te maken op bovenstaand rekeningnummer.

  1. (verplicht)
  2. (verplicht)
  3. (verplicht)
  4. (geldig e-mailadres vereist)
Leeftijd kinderen
  1. Door lid te worden gaat u automatisch akkoord met onze privacyverklaring
 

cforms contact form by delicious:days

Voorzitter en commissie

De voorzitter van de wijkvereniging is Bart van der Poel.

Ook organiseert de wijkvereniging elk jaar weer verschillende activiteiten die mogelijk worden gemaakt door de activiteitencommissie.

Nieuwe borelingen
Is er een baby geboren? Dan komt de wijkvereniging langs met een presentje. Helene en Elfi zijn voortdurend op zoek naar de geboorte-borden. Je kunt ze bereiken via: welkom@deakkers.nl. Eventueel, als ze je helemaal vergeten, kun je onderstaand formulier invullen, dan komen ze zeker een keertje langs.

  1. (verplicht)
  2. (verplicht)
  3. (verplicht)
  4. (geldig e-mailadres vereist)
 

cforms contact form by delicious:days

Privacyverklaring

Onze privacyverklaring kunt u hier lezen.